Egy fiatal pár írországi élete

A és Á kalandjai a Zöld Szigeten

A és Á kalandjai a Zöld Szigeten

Beköltöztünk

2014. december 11. - _and

Már kiutazásunk előtt kinéztünk magunknak egy lakást a városközpontban. A képek alapján tágasnak, világosnak tűnt, és nagyon jó helyen, a központtól alig pár percre található. Mivel Á már dolgozott nekem kellett megnézni egyedül a lakást az egyik délelőtt. Élőben is tetszett, ugyanolyan tágas és világos volt mint a képeken, az épület is kultúrált volt. Nem is nagyon néztem meg alaposan, mert már korábban a képek alapján is nagyon tetszett mindkettőnknek. Gyakorlatilag az ingatlanos már akkor eldöntötte, hogy nekünk fogja adni a bérleti jogot, amikor ott voltam megnézni, mint mondta szívesebben adja ki pároknak, mint egyedülállóknak és bár általában szempont, hogy mindkét lakónak legyen állása, ebben az esetben ettől a kitételtől eltekintett. 

Másnap reggel elmentem a douglasi irodájukba befizetni a foglalót és az első hónapot, valamint megadtam a szükséges adatokat a szerződéshez. Először azt mondták, hogy hétfőn költözhetünk, de szerencsére rugalmasak voltak, és meg tudtunk egyezni a péntek esti költözésben. Péntek délután Á-val közösen elmentünk az irodába, átolvastuk a szerződést, aláírtuk, és kulccsal a kezünkben elindultunk az első corki otthonunkba.

Ebben a házban lakunk:

1_l_1.jpg
Mivel néhány hete nem lakott ott senki ezért elég hideg volt, de miután benyomtuk a fűtést jobb lett a helyzet. Sajnos elektromos fűtőtestek vannak, de viszonylag jól programozhatók, be lehet állítani a nap melyik órájában működjenek és a hőfok is szabályozható. A nappaliban egy modernebb radiátor van, ott digitálisan állítható a nappali és éjszakai hőmérséklet és lehet szabályozni, hogy mikor melyik üzemmód kapcsoljon be. A nappali-konyha a méretéből fakadóan elég nehezen fűthető be, és bár szőnyeg van, a padló nagyon hideg. Napokig nem értettem miért fázom, de azóta vettem egy bélelt papucsot és így már tűrhető a helyzet, bár én továbbra sem érzem teljesen komfortosnak. 

Az majd csak két hónap múlva derül ki, hogy a villany fűtés miatt mennyi is lesz a villanyszámlánk. Nagyon várjuk már. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cork.blog.hu/api/trackback/id/tr346969893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszko1985 2015.01.25. 12:34:13

Szia azóta mi történ veletek nagyon tetszik az írásod várom az újakat :)

oszu 2015.01.30. 21:39:06

Sajnos technikai oka volt, de már újból visszatértünk. :)
süti beállítások módosítása