Egy fiatal pár írországi élete

A és Á kalandjai a Zöld Szigeten

A és Á kalandjai a Zöld Szigeten

Cork City Centre

2014. december 01. - _and

Még első este volt időnk egy kicsit megismerkedni a városssal. A hosteltől mindössze 5 perc sétára van a városközpont. A várost a Lee folyó szeli ketté, több kis híd köti össze az északi és déli oldalt. Mi az északi oldalon lakunk egy kis dombon. A központban, ami hasonlóan Budapesthez karácsonyi díszkivilágításban úszik, hömpölygött a tömeg, de nem volt zavaró, azért meg lehetett mozdulni. A város főutcája a St. Patrick Street, ami egy széles sétálóutca, sok-sok bolttal. A közelben több bevásárolóközpont is található. Többségében otthon is ismert üzleteket látni, pl. H&M, Tommy Hilfiger, GAP, stb, de van pár helyi, számunkra ismeretlen bolt is. DM és Rossmann helyett itt Boots van, ami egy hasonló drogéria, mint az említett kettő, ugyanúgy vannak saját márkás termékeik, és minden amire csak szüksége lehet az embernek. Itt találtunk pl. UK-EU konnektor átalakítót is. Mert itt ilyen a konnektor:

socket.jpg

A központ több utcájában is van kiépített Wifi hálózat, ahol a Bit Buzz jóvoltából 20 percig ingyenesen lehet netezni, de több boltból is el lehet csípni ingyenes wifi hotspotot. 

Mi elsőként egy Tesco-t kerestünk, mert egy helyi sim kártyát szerettünk volna venni, és a Tesco Mobile elég kedvező díjcsomagokat kínál. Egy kis bolyongás után is meg is találtuk a  Paul Street Shopping Centre-ben, eldugva. A kínálat hasonló mint az otthoni, attól eltekintve, hogy itt a helyi ír termékeket látni mindenhol. Rengeteg féle sajt, tejtermék, és egyéb ír finomság található a polcokon. Még nem volt lehetőségünk sok mindent megkóstolni, de amit próbáltunk az finom volt. A sajtok terén itt a Cheddar a megszokott, ami többféle erősségű változatban is kapható. Ha valaki contintentális sajtokra vágyik lehet kapni a megszokott Edami és Gouda típusokat is. Lehet kapni zacskós sült csirkét is 5€-ért, ami két embernek egy olcsó és finom ebéd.

Néhány nappal készült kép a városból:

2014-11-30 13.18.54.jpg 

A helyi galamb, a sirály.2014-11-30 11.32.59.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cork.blog.hu/api/trackback/id/tr36947919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása